11 Eylül 2018 Salı

"KİM NE YAPARSA KENDİNE YAPAR"

"KİM NE YAPARSA KENDİNE YAPAR"
Yaptığımız iyilik ve kötülük bumerang gibidir, döner bizi bulur. Bu nedenle kötü olmak akıllı işi değildir.
Hindistan'da hüküm süren Moğol İmparatoru Akbar’la (1542-1605) ilgili bir hikaye anlatılır.
Akbar’ın sarayında en iyi ressam, en iyi şair, en iyi müzisyen, en iyi filozof gibi en iyilerden oluşan dokuz üyeli özel bir meclis varmış.
Bu üyelerden mizah yeteneği üstün Birbal isimli kişi imparatorun hoşuna gitmeyen bir şey yapmış. İmparator onu çok sevmesine rağmen kurala aykırı hareket ettiği için tokat atmaktan kendini alamamış.
Birbal tokatla şoke olmuş, ancak hemen en yakınındaki kişiye kendisi de bir tokat atmış. Adam şaşırınca “durma sende devam ettir” demiş.
Gece Akbar uyumak için yatağa yattığında eşi bir tokat atmış. Akbar ne oluyor diye sorduğunda “Akbar’ın başlattığı bir oyun diye şehirde herkes birine tokat attı. Ben de sana atarak çemberi tamamlamış oldum.” demiş.
Ertesi gün Birbal, Akbar’a sormuş “Tokatı mı aldın mı?”
Akbar’ın yönettiği devlet hoşgörüyle kurulup bağnazlıkla yıkılmıştır.
Zilzal suresinde geçtiği üzere, “Kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse onun mükafatını görecektir. Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse onun cezasını görecektir.” Şeklinde ilahi bir ikazın muhatabıyız.
Bir Afrika atasözü var. "Her şey halkadır. Her birimiz kendi hareketlerimizden sorumluyuz. Hepsi döner dolaşır, bize geri gelir."

1 yorum:

  1. Did you realize there is a 12 word phrase you can say to your man... that will trigger intense emotions of love and instinctual attraction for you buried within his chest?

    That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, idolize and look after you with all his heart...

    12 Words Will Trigger A Man's Love Response

    This instinct is so built-in to a man's brain that it will make him work harder than ever before to to be the best lover he can be.

    Matter-of-fact, fueling this influential instinct is absolutely mandatory to achieving the best possible relationship with your man that once you send your man a "Secret Signal"...

    ...You'll immediately notice him open his heart and mind for you in a way he haven't experienced before and he will recognize you as the one and only woman in the universe who has ever truly understood him.

    YanıtlaSil