19 Ağustos 2018 Pazar

EMEKLİ MEHMET EFENDİ’DEN AFORİZMALAR

EMEKLİ MEHMET EFENDİ’DEN AFORİZMALAR
Dik durursan kimse sırtına binemez. Işığı içinde taşıyorsan kimse onu söndüremez. Hayat yolunda dosdoğru çizgin varsa kimse seni çizemez.
**
Çağı yakalamak için peşinden koştuk, durduk. Çağı yakaladık ama çağın hastalıklarına da yakalandık. Şimdi ondan kurtulmak için teknolojiden, kalabalıktan, betondan kaçıp terapi olmaya çalışıyoruz.
**
Yalan sözleri öncelikle duymayın, duyarsanız da o sözlere uymayın. Yalan bazen tatlı bir masal gibi gelir. Aman ha uyumayın.
**
Kibir ve öfke kişiyi uçuruma sürükler. Ancak kişi dibe çakılıncaya kadar uçtuğunu sanır.
**
Madem insan dünyada bir yolcudur. Madem iyi bir yol arkadaşın varsa hiç bir yol zor değildir. O halde iyi dostlar edinin.
**
'Nerede o eski ramazanlar' diye iç geçirmeyin. 'Nerede o eski insanlığımız ve müslümanlığımız' deyin. Ramazanlar değişmedi, Özlediğimiz şey geride bıraktığımız insanlığımız ve müslümanlığımızdır.
Formun Üstü

"Sahurda yediğim ve dişimin oyuğunda kalan mercimeği gündüz oruçken yesem orucu bozar mı?" diye sormayın. "Oruçlu veya değil, hak yersem müslümanlığımı bozar mı diye sorun."
**
Sevginizi söylemekten ziyade hissettirin. Hissettirmek için sevgiyi dilinizden değil, yüreğinizden söylemeniz gerek. Yüreğin ise o kadar çok değişik dili var ki! Söz sadece bir tanesidir. Yüreğin sevgisi güne ve söze sığmaz.
**

Korku bir düşünce ürünüdür. Sağlıklı düşünmeyi ortadan kaldırır. Özgürlüğe giden yolda önümüze duvar olur. Korkunun panzehiri cesarettir. Cesareti olmayanın özgürlüğü olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder